MOKYKLOS VEIKLOS ĮSIVERTINIMAS
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt
... / Galerija / 2015-2016 mokslo metų foto galerija / PASKAITOS „SVEIKAS STUBURAS – SVEIKAS AŠ“

Laikysena  yra tiesiogiai susijusi su mūsų sveikata.  Netaisyklinga laikysena diagnozuojama 80% vaikų, todėl  geri laikysenos įpročiai yra svarbūs norint išvengti augančių kaulinių struktūrų apkrovos ir pokyčių raumenyse,  minkštuosiuose audiniuose. Iš pakitusios laikysenos galima spręsti apie fizinę asmens sveikatą.  Ji turi svarbią reikšmę ne tik išorinei žmogaus sveikatai, bet ir vidaus organų veiklai. Labai svarbu išsiaiškinti  laikysenos pakitimų atsiradimo priežastys, įtakojančius rizikos veiksnius bei imtis  priemonių jų sumažinimui ir išvengimui.  
Kuprinių svėrimo tikslas – atkreipti mokinių ir jų tėvelių dėmesį į mokyklinės kuprinės svorį ir turinį bei galimą sunkios kuprinės poveikį vaiko sveikatai. Buvo pasvertos  4 – ų ir 5 - ų klasių mokinių kuprinės. Maksimalus, leidžiamas mokinio kūno svorio ir kuprinės santykis, turėtų būti ne daugiau 15 %  kūno svorio. 47 proc. pasvertų mokinių kuprinių svoris buvo iki 10 %  jų kūno svorio. 43 proc. mokinių kuprinių svoris sudarė 10 – 15 proc. kūno svorio  ir 10 proc. - daugiau nei 15 proc. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė paaiškino kokią kūno masės dalį sudaro kiekvieno mokinio kuprinė, akcentavo, kad sunkesnės nei 10 % vaiko svorio kuprinės nešiojimas sukelia nugaros skausmus, skatina netaisyklingą laikyseną, kuri, nesiimant jokių priemonių, gali įtakoti stuburo iškrypimą. Taip pat buvo atkreipiamas dėmesys ir į kuprinės tipą. 96 proc. mokinių kuprinės buvo su dviem diržais. 11 proc. mokinių mėgsta nešioti kuprinę ant vieno peties. Tik 49 proc. mokinių turėjo atšvaitus ant kuprinės.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Julija Giršienė
Laikysena yra tiesiogiai susijusi su mūsų sveikata. Netaisyklinga laikysena diagnozuojama 80% vaikų, todėl geri laikysenos įpročiai yra svarbūs norint išvengti augančių kaulinių struktūrų apkrovos ir pokyčių raumenyse, minkštuosiuose audiniuose. Iš pakitusios laikysenos galima spręsti apie fizinę asmens sveikatą. Ji turi svarbią reikšmę ne tik išorinei žmogaus sveikatai, bet ir vidaus organų veiklai. Labai svarbu išsiaiškinti laikysenos pakitimų atsiradimo priežastys, įtakojančius rizikos veiksnius bei imtis priemonių jų sumažinimui ir išvengimui. Kuprinių svėrimo tikslas – atkreipti mokinių ir jų tėvelių dėmesį į mokyklinės kuprinės svorį ir turinį bei galimą sunkios kuprinės poveikį vaiko sveikatai. Buvo pasvertos 4 – ų ir 5 - ų klasių mokinių kuprinės. Maksimalus, leidžiamas mokinio kūno svorio ir kuprinės santykis, turėtų būti ne daugiau 15 % kūno svorio. 47 proc. pasvertų mokinių kuprinių svoris buvo iki 10 % jų kūno svorio. 43 proc. mokinių kuprinių svoris sudarė 10 – 15 proc. kūno svorio ir 10 proc. - daugiau nei 15 proc. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė paaiškino kokią kūno masės dalį sudaro kiekvieno mokinio kuprinė, akcentavo, kad sunkesnės nei 10 % vaiko svorio kuprinės nešiojimas sukelia nugaros skausmus, skatina netaisyklingą laikyseną, kuri, nesiimant jokių priemonių, gali įtakoti stuburo iškrypimą. Taip pat buvo atkreipiamas dėmesys ir į kuprinės tipą. 96 proc. mokinių kuprinės buvo su dviem diržais. 11 proc. mokinių mėgsta nešioti kuprinę ant vieno peties. Tik 49 proc. mokinių turėjo atšvaitus ant kuprinės. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Julija Giršienė